10 մթերք, որոնք կարող են պաշտպանել ձեզ քաղցկեղից


10 մթերք, որոնք կարող են պաշտպանել ձեզ քաղցկեղից
Օգոստոս 4 21:53 2024

Թիվ 1 – լոլիկ

 
 

Լոլիկը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար միկրոտարրեր։ Բայց այս դեպքում մեզ համար ամենակարեւորը լիպոինն է։ Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ այս հակաօքսիդանտով հարուստ բանջարեղենի օգտագործումը մոտավորապես 30%-ով նվազեցնում է կրծքագեղձի և շագանակագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։

Թիվ 2 թեփ և մանրաթել

 
 

ԱՄՆ-ում կատարված վերջին ուսումնասիրության համաձայն՝ 10 գրամ մանրաթելը նվազեցնում է կոկորդի և կրծքագեղձի քաղցկեղը մոտ 7%-ով։ Դուք կարող եք գնել մանրաթելն իր մաքուր տեսքով, ձեր սննդակարգում ավելացնել թեփ, հաց կամ վարսակ:

 

Թիվ 3 Ելակ, հապալաս և ազնվամորի

 

Մի շարք գիտական ​​հետազոտություններ հաստատել են, որ հատապտուղների կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է կերակրափողի և կրծքագեղձի քաղցկեղի կանխարգելմանը։

Թիվ 4 Կանաչ և խաչածաղկավոր բանջարեղեն

Դիետոլոգները հաճախ խորհուրդ են տալիս օգտագործել կաղամբը որպես մսի կողմնակի ճաշատեսակ։ Խաչածաղիկ բանջարեղենը լավացնում է մարսողությունը և վերացնում քաղցկեղածին նյութերը, որոնք հաճախ հանդիպում են կարմիր մսի մեջ:

Թիվ 5 Ցիտրուս

Ինչպես պարզվում է, կիտրոնն ու նարինջը ոչ միայն հիանալի օգնում են մրսածության և գրիպի դեմ պայքարում։ Նրանք նաև օգնում են դանդաղեցնել քաղցկեղի բջիջների աճը: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ավելի շատ մանրաթել ստանալու համար մրգեր օգտագործել թարմ կամ որպես սմուզի:

Թիվ 6 Մանդարին

Մանդարինն արժանի է հատուկ հիշատակման: Գերմանիայի Դաշնային սնուցման կենտրոնի տվյալներով՝ մանդարինի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի պահպանել լյարդի առողջությունը՝ շնորհիվ բաղադրության մեջ պարունակվող նոբիլետինի։

Թիվ 7 ընկույզ

Ընկույզը բնական վիտամին E-ի` գամմա տոկոֆերոլի պահեստ է: Այն հրահրում է ֆերմենտի արտադրություն, որը կարևոր դեր է խաղում քաղցկեղի ուռուցքների աճը ճնշելու գործում։

Թիվ 8 Յուղոտ ձուկ

Ծովային ձուկը հեշտությամբ մարսվող սպիտակուցի, D վիտամինների և Օմեգա-3 ճարպաթթուների աղբյուր է։

Թիվ 9 Ավոկադո

Վերջին տարիներին ավոկադոն շատ յուրահատուկ համով արտասահմանյան միրգից վերածվել է իսկական թրենդի։ Այն քսում են տոստերի վրա, ավելացնում աղցանների և սմուզիների մեջ և նույնիսկ որպես հիմք աղանդերի համար։ Եվ սա շատ լավ է:

Թիվ 10 նուռ

Նռան քաղցր և թթու պտուղները վաղուց են գնահատվել իրենց բուժիչ հատկություններով։ Այս ամենը շնորհիվ բաղադրության մեջ հզոր հակաօքսիդանտների բարձր պարունակության։ Հատկապես էլագիկ թթու: