Բաղդրությունը՝
Սլայոնի խմոր-500 գրամ
Հավի միս-300 գրամ
Կարտոֆիլ-4-6 հատ
Քնջութի սերմ-1 ճաշի գդալ
Կարագ-30 գրամ
Ձու-1 հատ
Սխտոր-1 պճեղ
Աղ, պղպեղ-ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
Խմորը բացել 1 սմ հաստությամբ: Բաժանել 2 մասի: Փայալաթիթեղի վրա (ֆոլգա) ձեթ քսել և խմորը դնել վրան: Խմորի վրա դնել բարակ շերտերով կտրատած կարտոֆիլ: Մի քիչ աղ լցնել վրան ու մանր կտրատած սխտոր:
Հավը փոքր կտորներով կտրատել ու աղ, պղպեղ լցնել վրա, դնել կարտոֆիլի վրա ու կրկին մի քիչ սխտոր լցնել:
Վերևի մասում կարագ դնել: Այնուհետև խմորի մյուս մասը դնել վրան և այն ծածկել: Խմորի վրա կոտրած ձու քսել և քնջութի սերմ լցնել: Ջեռոցում թխել 180 աստիճան, այնքան մինչև ոսկեգույն դառնա: