Ավոկադոն օգնում է ավելի հեշտ մարսել սնունդը. մրգի օգտակարության մասին


Ավոկադոն օգնում է ավելի հեշտ մարսել սնունդը.  մրգի օգտակարության մասին
Մայիս 4 19:40 2020

1. Ավոկադոն հանդիսանում է գլուտատիոնի հիանալի աղբյուր, ինչը շատ կարևոր է ծերացման, քաղցկեղի և սրտի հիվանդությունների կանխարգելման համար:

2. Ավոկադոն պահպանում է աչքերի առողջությունը: Այն ավելի շատ կարոտինոիդներ, հատկապես լյուտեին է պարունակում, քան ցանկացած այլ միրգ:

3. Ավոկադոն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Նրա բաղադրությունում առկա նյութերը նպաստում են արյան մեջ առկա վատ խոլեստերինի միջև 17 տոկոս իջեցմանը: Լավ արդյունքի հասնելու համար պետք է ավոկադոն ուտել ճաշից հետո մեկ շաբաթ շարունակ:

4. Ավոկադոն ամրապնդում է սրտի առողջությունը: Ավոկադոյի կիրառումը նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների հավանականությունը: Վիտամին E-ն ևս ամրապնդում է սրտամկանները:

5. Ավոկադոն օգնում է ավելի հեշտ մարսել սնունդը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ որոշ մթերքներ ավելի լավ մարսվում են այն մարդկանց մոտ, ովքեր պարբերաբար ավոկադո են օգտագործում: