Բաղադրամասեր`
Խմորի համար`
5 ձու
200 գրամ շաքար
200 գրամ ալյուր
կես թեյի գդալ սոդա
Միջուկի համար`
5-6 միջին չափի դեղձ
4 ճաշի գդալ շաքար
1 ճաշի գդալ ջուր
Պատրաստման եղանակ`
Դեղձը երկարությամբ կտրատել: Խորը ամանի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել շաքարը ու դնել կրակին:
Երբ դառնա սիրոպի նման, վերցնել կրակից:
Այդ ընթացքում ձուն հարել շաքարի հետ: Ավելացնել սոդա, քացախ և ալյուր:
Լավ հարել:
Այնքան հարել, մինչև դառնա թթվասերի նման:
Շաքարի սիրոպը կրկին դնել կրակին:
Այնքան թողնել, մինչ ոսկեգույն դառնա:
Հետո կրակից վերցնել ու անմիջապես մեջը դնել կտրատած դեղձերը:
Սիրոպով դեղձը դնել խմորի վրա:
Թխել ջեռոցում 180 աստիճանով 40 րոպե: