1. Ընդհանուր խորհուրդներ
Առաջին հերթին, պետք է միջանցքում տեղ հատկացնել, որպեսզի տուն բերված պայուսակներն ու տոպրակները, որպեսզի դրանք միայն մշալվելուց հետո տարվեն խոհանոց։ Նախընտրելի է օգտագործել այնպիսի պայուսակներ, որոնք կարելի է լվանալ տաք ջրով և օճառով և լավ չորացնել։ Ժամանակավոր փաթեթավորման տոպրակները պետք է նետել աղբամանը։ պետք է հեռացվի առանց խափանումների: Հերմետիկ փաթեթավորման մեջ գտնվող արտադրանքը պետք է լվացվի հոսող տաք ջրի տակ:
2. Մրգերի և բանջարեղենի ախտահանում
Մրգերն ու բանջարեղենը պետք է լավ լվանալ հոսող ջրի տակ։ Այնուհետև դրանց վրա եռացրած ջուր լցնել և անմիջապես ընկղմել սառը ջրի մեջ։
3. Հացամթերքի ախտահանում
Ընդհանրապես, պետք է գնել հերմետիկ փաթեթավորված հաց և խմորեղեն: Եթե գնել եք առանց փաթեթավորման, ապա պետք է հնարավորության դեպքում ջերմային մշալման ենթարկել։ Սակայն ցանկալի է համաճարակային պայմաններում խուսափել բաց վիճակում հացամթերք գնելուց։
4. Ձվի ախտահանում
Ձվերը պետք է ախտահանել սոդայի լուծույթով: Ձվերը հատ-հատ լվանալ այդ լուծխույթով, այնուհետև լվանալ հոսող ջրի տակ։
5. Պատրաստի սնունդ
Նախ, ավելի լավ է ընդհանրապես խուսափել պատրաստի սնունդից։ Սակայն, եթե ստիպված եք դա անել, ապա պետք է ուտելիքը ջերմային մշակամն ենթարկվի և պետք է նաև ախտահանել փաթեթավորման ցանկացած դետալ։