Բաղադրությունը՝
Կեֆիր - 0,5 լիտր
Թթվասեր -200 գրամ
Դոնդող-10 գրամ
Շաքարվազ- բաժակի կիսով չափ
Վանիլային շաքարավազ -1 տուփ
Ձևովարման համարչ՝ շոկոլադ, թարմ հատապտուղներ
Պատրաստման եղանակը՝
Դոնդողը ջրով բացել, թողնել 5-10 րոպե: Կեֆիրը, թթվասերը, շաքարավազը և վանիլային շաքարավազը հարել, մինչև շաքարավազը լուծվի: Դոնդողը դնել դանդաղ կրակի վրա և մի փոքր եփել:
Ապա դոնդողը կամաց- կամաց լցնել կեֆիրային բաղադրության վրա: Դնել սառնարանի մեջ 15-20 րոպե:
Ապա այն էլեկտրական հարիչով հարել: Այն լցնել բաժակների մեջ, վրան թարմ հատապտուղներ և քերած շոկոլադ լցնել: