Գինին մեծ սարդով, կամ օձը կոնյակի մեջ: Այսպիսի արտասովոր բնույթ ստացած խմիչքները ոչ միայն խմում են, այլ նաև խմիչքների վարկանշային ցուցակում զբաղեցնում են առաջատարի դիրքերը:
Ալկոհոլային խմիչք, որի հիմքը մեղրն է: Moutai՝ Շատ հաճախ այն կոչվում է չինական ազգային լիկյոր, որը ստեղծվել է 800 տարի առաջ:
Չիչա (Chicha): Այս խմիչքը հայտնի է նրանով, որ այն պատրաստվում է եգիպտացորենից և համարվում է աշխարհի ամենահին խմիչքնրից մեկը:
Pulque-ն նույնպես հին խմիչք է համարվում, այն պատրաստվել է Մեքսիկայում: Այս խմիչքն ունի հին պատմություն, օրինակ ացտեկների ժամանակ դեռ արձանիկներ էին պատրաստում. կապիկ՝ ձեռքին բռնած խմիչքի շիշը, որը խորհրդանշում էր հենց Պուլկա խմիչքը:
Կումիս կոչվող խմիչքը հայտնի է Միջին Ասիայում: Այն կաթնաթթվային խմիչք է, որը պատրաստված է ձիու կաթից: Այս խմիչքի մեջ ալկոհոլի քանակությունը քիչ է՝ 2.5%:
Bakon օղին պատրաստված է Սիեթլի Black Rock Spirits ալկոհոլային խմիչքներ արտադրող ընկերությունում, նրա հումքը բեկոնն է: Օղի չիլի պղպեղով:
Ռուսական արտադրության «Тетя Соня» կոշերային օղի:
Մեքսիկական Mezcal կոչվող խմիչքի հիմքը միսն է: Որդերով հարուստ լիկյորն ունի յուրահատուկ թնդություն:
Lizard wine. Այս գինին Չինաստանում պատրաստում են մողեսից, ունի բրենդիի համ և նպաստում է տեսողության լավացմանը:
Կորեայում ստեղծել են բուժիչ հատկություններ ունեցող գինի, նրա պատրաստման համար օգտագործել են մկան ձագեր:
Հարավ-արևելյան Ասիայում պատրաստված օձի լիկյորներ: Այս լիկյորները պատրաստվում են թունավոր օձերից, օրինակ կոբրաներից և համարում դեղամիջոցներ:
Թայլանդում կարիճից և սարդերից պատրաստված օղիներ:
Ալկոհոլի պարունակությամբ ամենաթունդ խմիչքը համարվում է Everclear-ը, որն ունի 95 և 75 տոկոս ալկոհոլի պարունակություն: Այն սովորաբար խառնում են կոկտեյլների մեջ:
Bacardi 151-ը նույնպես համարվում է թունդ խմիչք, այն ևս խառնում են կոկտեյլների հետ, առանձին չեն խմում:
Աբսենտը հաջորդն է իր թնդությամբ՝ 45-74%, որի պատրաստման համար օգտագործվում է տարբեր խոտաբույսեր: Սովորաբար այն ունի կանաչ գույն, սակայն հանդիպում է նաև անգույն տեսակները:
1915թ. Աբսենտը մի քանի երկրներում համարվում էր արգելված խմիչք, քանզի պարունակում էր հաշիշ: