Փորձագետները պարզել են, որ ընկույզը լավացնում է խոլեստերինի մակարդակն ու արյան անոթների ճկունությունը, ինչը լավացնում է արյան հոսքը՝ ընկույզն ուտելուց միայն 4 ժամ անց:
Հետազոտությունը նաև ցույց է տվել, որ ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է սրտանոթային հիվանդություններից:
Փենսիլվանիայի պետական համալսարանի բժիշկ Փենի Քրիս Էթերթոնը բացատրում է, որ մեկ շաբաթ ամեն օր 5 ընկույզ ուտելով՝ նվազեցնում ենք սրտի հիվանդության ռիսկը:
Այս հետազոտությունն առաջինն էր, որը հստակ կերպով նշեց ընկույզի քանակը: