Օրական մեկ խնձոր ուտելու 5 պատճառ


Օրական մեկ խնձոր ուտելու 5 պատճառ
Նոյեմբեր 14 23:12 2017

Հագեցվածության զգացողություն է տալիս- Խնձորի շաքարն օրգանիզմ է մուտք գործում դանդաղ և պահպանում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը՝ ի տարբերություն քաղցրավենիքների, որոնք անմիջապես բարձրացնում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Խնձորը պահպանում է հագեցվածության զգացողությունը, իսկ կալորիականությունը ցածր է:
Նվազեցնում է խոլեստերինը- Խնձորը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը՝ իր մեջ առկա պեկտինի և պոլիֆենոլի մեծ քանակության շնորհիվ: Բացի այդ, խնձորը նվազեցնում է արյունատար անոթներում ճարպերի կուտակման ռիսկը:
Խթանում է շնչուղիների աշխատանքը– Միացյալ Թագավորությունում արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն մայրիկների երեխաների մոտ, որոնք հղիության ընթացքում խնձոր են կերել, ասթմայի առաջացման հավանականությունը ցածր է:
Խնձորն ազդում է ուղեղի վրա– խնձորի բաղադրության մեջ մտնող որոշ բաղադրիչներ, որոնք մարդու օրգանիզմում առաջացնում են ացետիլխոլին, կարևոր դեր են կատարում նյարդային կայանների միջև ազդակների հաղորդման համար: Խնձորը դրական է ազդում հիշողության և կենտրոնացման լավացման վրա:
Պայքարում է քաղցկեղի դեմ- իտալացիների կողմից արված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ բոլոր նրանք, ովքեր օրական մեկ խնձոր են ուտում, նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման ռիսկը 42%-ով:



loading...