Բաղադրիչներ
կաթ - 200մլ
շաքարավազ - 2թ/գդ
խմորիչ - 1թ/գդ
ալյուր - 300գր
կարագ - 2ճ/գդ
պանիր հալված - 10 շերտ
ձվի դեղնուց - 1 հատ
Պատրաստման եղանակ
Տաք կաթի մեջ ավելացնում ենք խմորիչը, շաքարավազը և թողնում մինչև պղպջակների առաջանալը:
Ապա ավելացնում ենք կարագը, մաղված ալյուրը:
Պատրաստում ենք խմորը, փակում այն սրբիչով և դնում տաք տեղ, որպեսզի բարձրանա:
Հասունացած խմորը բաժանում ենք 10 հավասար մասերի:
Գրտնակով հերթով բացում ենք խմորները: Շերտի մի ծայրին դնում ենք պանիրը, իսկ մյուս ծայրերի վրա անում ենք կտրվածքներ:
Այնուհետև սկսում ենք ռուլետի նման փաթաթել խմորները:
Կարկանդակները դնում ենք պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա:
Կարկանդակների վրա քսում ենք հարված դեղնուցը:
Եփում ենք ջեռոցում 200 աստիճանում 15 րոպե :