Բաղադրությունը՝
Ջուր-1 բաժակ
Ձու-4 հատ
Շաքարավազ-1 ճաշի գդալ
Կարագ-100 գրամ
Ալյուր-200 գրամ
Շաքարավազ-1 ճաշի գդալ
Աղ-1 պտղունց
Կրեմի բաղադրությունը՝
Կարագ-100 գամ
Օսլա-80 գրամ
Վանիլ-1 ճաշի գդալ
Աղ-1 պտղունց
Կաթ-2 բաժակ
Ձու-2 հատ
Շաքարավազ-120 գրամ
Գլազուր՝
Սերուցք-1 բաժակ
Մուգ շոկոլադ- 1 տուփ
Պատրաստման եղանակը՝
Շաքարավազը, աղը և 1 բաժակ ջուրը խառնել իրար, ապա ավելացնել կարագը և դնել կրակի վրա: Ընթացքում ավելացնել ալյուրը: Լավ խառնել, որպեսզի միատարր և պինդ զանգված ստանալ՝ գնդակի նման:
Զանգված լցնել միջին ափսեի մեջ և միքսերով հարել: Ընթացքում 4 հատ ձուն լցնել մեջը ու կրկին լավ հարել: Ապա խմորը երկարավուն կտրատել: Դնել թավայի մեջ և 200 ջեռոցում 20 րոպե:
Շաքարավազը և կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա, ապա ավելացնել օսլան, աղը: Ապա ձուն միքսերով հարել և լցնել կաթով զանգվածի վրա, լավ խառնել: Թողնել եռա, որպեսզի պինդ զանգված ստանալ: Քամիչով անցկացնել: Ապա ավելացնել կարագն ու վանիլինը: Եվ միքսերով հարել: Դնել սառնարան մի քանի րոպե: Խմորը մեջտեղից բաժանել երկու մասի և կրեմը լցնել մեջը:
Սերուցքը դնել կրակի վրա և երբ եռա հանել կրակի վրայից ու շոկոլադը լցնել վրան: Կրկին դնել կրակի վրա և լավ խառնել:
Գլազուրը լցնել էկլերների վրա: