Բաղադրությունը՝
Հանքային ջուր-200 մլ
Չոր խմորիչ-1 թեյի գդալ
Կաթ-100 մլ
Շաքարավազ-1 ճաշի գդալ
Ձու-1 հատ
Աղացած միս-200 գրամ
Քնջութ-1 ճաշի գդալ
Ալյուր-3 բաժակ
Աղ-1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը՝
100 մլ հանքային ջուրը եռացնել և վրան լցնել շաքարավազ և խմորիչ:
Ալյուրը լցնել ափսեի մեջ և մեջտեղի մասում փոս անել և այնտեղ լցնել աղ, ձվի սպիտակուց, տաք կաթ և հանքային ջրի զանգվածը, ապա մնացած 100 մլ հանքային ջուրը:
Պատրաստի խմորը փաթեթել ուտելքի համար նախատեսված տոպրակով և տաք տեղ վայրում թողնել 30 րոպե: Խմորը բաժանել ոչ մեծ գնդերի: Յուրաքանչյուր գունդ բացել և մեջտեղի մասում լցնել աղացած միսը և այն փակել ՝ կարերի ձևով: Ապա այն կրկին ծածակել ուտելիքի համար նախատեսված տոպրակով և թողնել հանգստանա 20 րոպե:
Ձվի դեղնուցը 2 թեյի գդալ ձեթով խառնել և քսել կարկանդակների վրա, իսկ հետո քնջութ ցանել: Դնել 190-200°C ջեռոցի մեջ 20 րոպե: